Den seneste uge har min twitter haft mange retweeds om Dance Walking Fitness. Fænomenet er, som så meget andet, startet i New York. Min danske normbaserede tankegang ignorerede dog fuldstændig dancewalking fænomenet.

I hvert fald indtil Lima åbnede mine øjne på ny. Miraflores vidste sig igen som det bedste eksempel på hvordan man benytter byens faciliteter. Hver søndag nedlægger Miraflores trafikken fra kl. 08.00 til 13.00 omkring Kennedy Park, og så har alle mulighed for at lave forskellige former for fysisk aktivitet. Hvis filosoffen Hippocrates kom op med ordene “Walking is man’s best medicine”, så må ‘dancewalking be a woman best medicine’. 

Videoen er lavet på min imovie-APP og optagelserne er fra Lima den 28.4.2o13. Videoen nedenunder er fra N.Y., og som har gået sin verdensgang på de sociale medier.

Måske København er klar til et lignende walkdancing 2 km. projekt for piger i alderen 9-16 år, i samarbejde de mange kvindelig rollemodeller der findes på den danske musikscene.

Lige et par billeder fra Miraflores aktivitetssøndag
IMG_1684  IMG_1686 IMG_1687 IMG_1690 IMG_1691 IMG_1692

At walking er stort i udlandet, det er der ingen tvivl om. Vi kender alle de sundhedsmæssige aspekter, men hvordan leder dem til handling er ofte en stor udfordring.

Men det er efterhånden en del bud på.

Hos World Fit kan du donere dine skridt for bedre sundhed til og vær med til at bekæmpe overvægt hos børn.

TEFISA: 2012WWDBrochure

Participaction arrangere bla. Canadas gå dage:

Skærmbillede 2013-04-29 kl. 20.22.36

Jeg faldt over denne inspirerende og pædagogiske tegneillustrerede video fra Dr. Michael Evens om hvordan walking kan være ligeså godt som medicin.

Et stort canadisk longitudinelt studie viste, low-exercise var den største dræber fremfor fedme, rygning, hypertension, højt kolesteroltal og diabetes.

Punchlines fra videoen.

  • Det bedste du kan gøre for de selv at være aktiv mindst 30 minutter hver dag (gerne en time).
  • fra et japan studie er det vidst, at 10 minutters gang dagligt vil over et år vil nedsætte højt blodtryk 12%.

Budskabet i video er, at hvis du nedsætter den tid du bruger på at sidde og sove til 23-1/2 time om dagen, så kan der opnåes mange sundhedsfremmende og forebyggende gevinster.

https://www.youtube.com/watch?v=4rV2pfTbBxU