Træning

Nike test 3 – halvmarathon

Det dårlige eksempel

Så gjorde jeg det igen, sagde ja til at være 14. mand på et fodboldhold dagen før halvmarathon, og så ender man med at spille 70 minutter af kampen, selvom jeg kunne mærke, at det spændte lidt i lysken. Efter kampen blev alle RICEM principper brugt, samt 10 minutters ultralyd, og jeg fik selv lagt en kinesiotape for lysken. Alt skulle gøres for at nedsætte tonus.

Løbsdag.

Mine ben var fra morgenstunden lidt tunge pga. kampen fra i går, og pga. jeg manglende stjålet cykel, skabte jeg mig selv et logistisk dilemma om hvordan jeg skulle komme frem til start (det burde jeg have haft styr på dagen før). Da jeg ikke har mere end 2,5 km, valgte jeg at løbe til startområdet, som en del af min opvarmning, og da jeg nåede frem blev området så blev det til nogle lette udstræknings- og mobilitetsøvelser for lyskens området.

Skærmbillede 2013-04-14 kl. 18.15.02        Skærmbillede 2013-04-14 kl. 18.13.16

Jeg lagde ud lige bag 4.5-ballonen, og synes egentlig at jeg var temmelig klar. 5.0-ballonen skulle ikke have lov til at overhæle mig i dag. De første 12 km. gik da også godt. Jeg havde stort overskud og nød turen. Men efter 12 km. blev jeg frustrerede over, at jeg ikke kunne holde min kilometertid på omkring 4.4-4.5 pr. minut. Fodboldkampen fra i går havde sat sig en som en mental sky over hovedet på mig.

Jeg blev nød til at sadle om, ændre taktik – hvordan kunne jeg få mest ud af de sidste 10 kilometer frem for at løbe og håbe på, at få turen overstået. Der skulle træffes samme valg, som jeg ved, at jeg bliver til stillet overfor under KBH Marathon, hvor jeg på erfaring ved, at jeg kommer til at blive rigtig presset efter 28 km, og her vil selvynken komme på besøg.

Mit fokusområde blev min løbestil, ligesom hvis løbet var et almindelig løbepas. Forskellen nu var bare, at når jeg normalt træner teknik, så er det i forbindelse med hastighedsteknik træning eller omkring min afvikling af foden, så jeg undgår uhensigmæssig udadrotation i hoften.

Men da jeg hverken var i stand til, eller skulle øve hastighedsteknikker, så fandt jeg et fokus i at skabe den bedste alignment i min løbestil. Når jeg afviklede mit hæl-i-sæt fokuserede jeg på at have hofte og skulder i en lodret linje over min ankelknyst. Og ved tå-afsæt skulle min knæbøjning afvikles hurtigt (nedenstående har jeg taget to screenshot fra youtube video der til venstre viser en person med fortrinsvis god løbestil og til højre en person med en lidt dårligere løbestil. Hvis man indsatte nogle vektor punktur, vil man kun se en større knæbelastning på billedet til højre i midt-stands-bevægelsen).

Skærmbillede 2013-04-13 kl. 11.58.14       Skærmbillede 2013-04-13 kl. 12.00.28 Skærmbillede 2013-05-08 kl. 00.09.29

Min sluttid blev 1.46.03, hvilket er okey, dog 10 minutter fra personlig halvmarathon rekord.

Grunden til at jeg blev træt var helt klart pga. body fatique. Se mere om fatique for løbere her.

Iøvrigt

Btw, så vil jeg lige anbefale at deltag i løbeekspressen under 48 timers festivalen næste lørdag den 21. april på nørrebro. Metropol IF og BTCZ står for løbe ekspressen. Tjek programmet ud.

Skærmbillede 2013-03-22 kl. 00.12.30

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s