Football Medicine and strategies conference, Inspiration

#London Marathon #FMS

To helt utrolige, lærige og dybt imponerende dage er ovre. Spørgsmålet er hvor nu hvordan den viden der er blevet delt og de netværk som er opstået kan bruges fremadrettet.

Skærmbillede 2013-04-20 kl. 22.41.12
foran konference centret

IMG_1430

Da jeg ligger inden med så meget viden og endnu ikke ved hvor jeg vil starte, vil jeg starte med at fortælle om denne skønne marathonvinder (any marathon runner is a winner), som jeg fik lov til at tage et billede af. Efter en kort snak er jeg er overbevidst om at vi alle kan lærer at løbe et marathon.

Hun fik mine oplysninger og jeg håber hun skriver sin historie til mig en dag. Tillykke!

IMG_2101

Mandag morgen, da jeg så forside på gratisavisen Metro kunne jeg ikke lade mig rive med af stemningen og blive lidt emotionelt påvirkede. Både som løber og sundhedsprofessionel gør billledet stærkt indtryk på mig, og i min optik kandidere det til året presse foto.

IMG_2103Skærmbillede 2013-04-23 kl. 19.24.31

Billedet viser startfeltet af de 36.000 løbere som holder sig i ro, i 30 sekunder, i ære for Boston angrebne. Udover de 36.000 løbere, havde over 700.000 heppere (rekord) stillet op langs ruten for at hylde løberne, marathon’et og vise deres sympati med Boston Marathon ofrene.

Som tv-speaker meget signede fortalte, da jeg så highlines om aften; ”marathon running is a global sport. It unites runners and supporters on every continent in pursuit of a common challange and the spirit of friendship and fellowship”

Skærmbillede 2013-04-21 kl. 20.57.56IMG_2094

Jeg har valgt at udskyde mine indlæg om fra konference, da der er for mange ting der skal analyseres og reflekteres over.

Dog tager vil jeg gerne fremhæve et par ting.

Forebyggelse burde altid være = med LOVE

Skærmbillede 2013-04-29 kl. 19.35.44
Angel Di Maria, Real Madrid

I løbet af en sæson kan et hold på 25 spillere forvente 15-18 skader fordelt på haser, forlår, hoften, underben

Skærmbillede 2013-04-21 kl. 20.51.08

Den anden ting som , som ramte hovedet på sømmet, fra min tid hos et af topholdene i 1. division fra en sætning fra Zlatan Ibrahimovic, fortæller “Det må ikke være let for en læge, da han både har presset fra klubben, spilleren vs. sin faglighed for at beskytte spilleren, som i sidste ende er det mest vigtigste”. 

quote from Zlatan
quote from Zlatan

I min tid hos 1. div klubben, lod jeg vi en spiller spille den vigtige sidste kamp, selvom der var stor chance for at han blev re-skadet efter at have været ude de seneste kampe. Han spillede 60 minutter, så brød skaden op, men med hans indsats var bridragende til at vi vandt og dermed rykkede op.  Bagefter var alle glade. Rent fagligt var det en dårlig beslutning, men man kan ikke gøre andet at tale ærligt om konsekvenserne ved at spille, og chancerne for skade/ikke skade, og at vi kan lave disse sportsspecifikke test under opvarmningen, for at sikre, at skaden kan holde til det load den vil blive udsat for i løbet af kampen. Men man ved aldrig hvordan en muskel vil reagere når den rammes af fatique.

_D306059 _D306159 _D305991-2

Er lige landet i Lima, Peru.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s