Football Medicine and strategies conference, Sport for ALL 15th IOC Conference

Real Madrid vs. Dortmund #måtteløbefraentaxa #Held i uheldx2

Skærmbillede 2013-05-20 kl. 22.27.03

Held i uheld x 2.

På vej hjem fra 15th IOC Conference for Sport For All (24-27 April 2013 Lima, Peru) skulle det vise sig, at jeg blev rigtig gode venner med Lima lufthavn. Mit fly blev udskudt på ubestemt tid. ‘Uno momento’ går i Peru fra fra 2 minutter frem til flere time, sådan forsatte det i fire timer.

Skærmbillede 2013-05-20 kl. 22.23.36På grund af forsinkelsen kunne jeg ikke nå mit mellemlandingsfly i Madrid til København. Og da jeg ankom om aften, så var der ikke flere afgange. Der var ikke andet for at flyselskabet måtte betale for en nat på lufthavnshotel. Held i uheld så var der samme aften Champions League semifinale i kampen mellem Real Madrid og Dortmund.

 

Hvad gør man så, når man får sådan en nyhed. Jeg skyldte mig med en taxa ud til Santiago Bernabue.

Skærmbillede 2013-05-20 kl. 22.22.48Og da jeg ankom til Santiago Bernabue væltede det jo med mennesker. Stadionkapaciteten er på ca. 75.000 og alt var næsten udsolgt. Jeg havde givet mig selv en pris på ca. 100 euro for en billet for ellers ville jeg finde en bar og se den på.

Men da jeg skulle betale for taxaen virkede mit dankort ikke. Chaufførens dankorterminal kunne heller ikke oprette forbindelse. Så her sad jeg udeforan Bernabue i intens trafikkø med en utålmodig chauffør, et kort der ikke virker, og uden euro på lommen.

Der var ikke andet for jeg måtte løbe ud og finde en hæveautomat og så komme tilbage og betale de ca. 30 euro jeg skyldte.

Fremme ved hæveautomaten virkede mit kort heller ikke. Bag mig kunne jeg se at min taxa blev peget væk af politiet. Situationen spidsede til, jeg måtte finde en anden hæveautomat. Ved den næste hæveterminal virkede kortede heller ikke og jeg kunne se bag mig at chaufføren havde svært ved at holde sin plads pga. trafikken.

Skærmbillede 2013-05-20 kl. 22.28.55Min puls steg og nervøsitetsveden trængte sig på. Jeg besluttede mig for at løbe. Jeg spurtede ind i et shoppingcenter der ligger lige op ad Santiago Bernabue. Inden i centret fandt jeg et gemme hjørne i tilfælde af at chaufføren skulle komme. Samtidig ringede jeg til min bank.

Skærmbillede 2013-05-20 kl. 22.29.02Det der var sket var at jeg i Lima’s lufthavn havde købt en usikker internetforbindelse til 2-3$. Selv om beløbet ikke havde været større, så havde Nordea lukket mit kort. Alt den ståhøj, for en 2-3$. Jeg fik åbnet mit kort og ventede ca. 15 minutter i centret før jeg via en omvej løb over gade (godt foroverbøjet og ansigtet gemt i hænderne) og over til stadion. Jeg skulle jo helst ikke blive set af chaufføren (han må få hvad jeg skylder næste gang jeg er i Madrid). Men godt råd til mig selv næste gang jeg befinder mig udlandet. Hver sikker på dine kort duer eller hav kontanter på mig.

Udenforan stadion var billetpriserne tårnhøjde, 140 euro for de billigste tilbageværende.

Men nu var jeg der. Semifinalen i Champions League, Santiago Bernabue og jeg havde sparet penge ved at løbe fra en taxaen. Jeg betalte indgangen og røg direkte ind i lyd infernoet

Skærmbillede 2013-05-20 kl. 22.24.34 Skærmbillede 2013-05-20 kl. 22.25.01 Skærmbillede 2013-05-20 kl. 22.25.27 Skærmbillede 2013-05-20 kl. 22.26.09

Efter kampen klappede samtlige tilskuerer af kampen, og fantastisk gestus til Dortmund.

Sammendrag fra kampen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s