Inspiration

Kinesiotape, virker det?

Skærmbillede 2014-05-24 kl. 09.54.15Kinesiotape, virker det?


I sidste uge kunne jeg stolt præsentere et nyt samarbejde med kinesiologi tape TMAX og derfor søgte jeg hjælp på facebook og Instagram fra personer til at teste tapens effekt.
Nu har vi fundet vinderne til at teste tapens effekt. Tillykke til alle vinderne. Vandt du ikke men er interesserede i kinesiologi tapen kan den erhvervs for:

  • 80 kr. stykket,
  • ved køb af 5 ruller 70 kr. stk.
  • ved køb af 10 ruller 60 kr. stykket.
For dem der ikke vinder kan rullerne købes. Farverne kan fås i
Sort, gul, beige, rød og blå, grøn og orange. Bestilt ved at udfylde skemaet på her:

Skærmbillede 2014-05-24 kl. 09.52.45Hvordan forstår jeg kinesiologitape

Jeg bruger tapen mod nedsat bevægelig, smertereduktion, spændte muskulatur (overbelastningsskader) og til at gøre hævelsen mindre.

Muskler er afgørende for at vi kan bevæge os optimalt. En  skadede- Skærmbillede 2014-05-24 kl. 09.53.46eller spændt muskel kan derfor være afgørende for din performance.

Proper muscle function is the key to total health and well-being citat Kenzo Kase (kinesiotapen grundfader)

I min optik er kinesiologitape et godt supplement til mange af de traditionelle måder at aflaste og behandle ømme og spændte muskler på lige fod med massage, akupunktur, udspænding, voltaren creme, NSAID piller, RICE, PRICEM POLICE, MEAT principper, placebobehandlinger, smerteteori osv. der kan hjælpe opheling.

Kinesiologitape: Virker det?

Skærmbillede 2014-05-25 kl. 15.33.02Jeg har haft en del anekdotisk effekt ved brug af kinesiologi tape. Men desværre følger evidensen ikke helt de resultater jeg har. Men manglende evidens betyder ikke at vi kan ignorere de resultater vi får fra kinesiologi tapen. Men når vi kigger bag evidensen i andre “almindelig” behandlingsmetoder til akutte skader vil vi se hvor relativ dårlig evidensgrundlag er for mange ting vi laver fx nedkøling (ice), massage, akupunktur, foamrolling, kompressionsokker, udspænding og de rette løbesko. Men det er min klare overbevisning at korrekt anvendt Skærmbillede 2014-05-25 kl. 15.33.15kinesiotape kan reducere opheling og fremme stabiliteten og jeg har haft en del patienter som beskriver at deres smerter er reducerede og at de har følt en friere bevægelighed.

Har du erfaringer med tapen skal du være velkommen til at dele dem i kommentar feltet.

Hvordan bruges kinesiologi tapen.

Skærmbillede 2014-05-24 kl. 09.49.16Der er mange måder at klistre tapen på huden. Den metode jeg oftes benytter er at ligge tapen blidt på vævet af en forlænget muskel. Det vi i teorien tror sker, er at tapen løfter et lag af huden- og vævet op, således dybereliggende materiale kan bevæge sig mere frit i- og omkring denne muskel og dermed skabe bedre lymfe- og blodgennemstrømning.

Derudover kan tapen afhængig af stræk og placering, ifg. teorien, inhibere (få musklen til at slappe af) eller facilitere musklen (få den til at bevæge sig)

Hvor kan jeg få behandling?

Canada's James SteacyHar du brug for behandling eller genoptræning kan du finde mere info på SøernesFysioterapi.dk. Du kan også følge med på facebook: 

Kom gerne med feedback til om dette blogindlæg om skulderen fungere for dig.

Skærmbillede 2014-05-24 kl. 09.53.09Skærmbillede 2014-05-24 kl. 09.51.47  Skærmbillede 2014-05-25 kl. 16.13.45Skærmbillede 2014-05-25 kl. 16.13.59

1 thought on “Kinesiotape, virker det?”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s