Inspiration

Få genoptrænet dit knæ – kom og deltag i vores træning

Skal du have genoptrænet dit knæ efter operation, så gør som Anders og kom med på vores knæhold.

foto 4Følg med på facebook: tryk her

Anders kom til skade i en fodboldkamp i oktober sidste år hvor han beskadige sin menisk og bagerste korsbånd. Efter en genoptræningsperiode med fortsat smerter besluttede man at opererer tilbage i februar.

Anders har et mål med at komme til at spille fodbold igen og det sigter vi efter. Efter en periode i kommunalt genoptræning som netop er afsluttet fortsætter Anders hos mig for at vi fortsat kan styrke stabilitet og udholdenhed omkring knæleddet. Vi vil gerne have flere på flere at træne sammen med så send en mail. Læs mere her:

10528179_10152277205582476_633875147_nHer i sommerperioden træner vi udendørs fx. i fælledparken, stranden eller jeg pakker bilen med udstyr og vi mødes ved dig.

Vi træner styrke gennem Closed-kinetic-chain ofte eksentriske funktionelle øvelser og open-kinetic-chain, vi træner koordination- og neuromotorisk stabilitet (neuroplasticitet) gennem sports specifikke øvelser og vi opmærksomme på fatique og smerte (udholdenhed) i alle øvelserne. Alle øvelser hele tiden tilpasset niveau, og øvelserne sigter så vidt muligt på at være overførbare til en bestemt bevægelse. Derfor kigger vi ikke kun på knæet, men ser knæet i sammenhæng med resten af bevægelserne der sker i kroppen.

Holdet henvender sig til personer som har brug for genoptræning af knæet. Det kan bl.a. være efter knæoperationer såsom korsbånds (med- og rekonstruktion), meniskoperation eller andre typer knæ instabilitet. Læs mere her og her.

Søernes Fysioterapi / Ålsgårde fysioterapi vs. Kommunalt genoptræning/anden træning

Når man er opererede kan man forvente at modtage et brev om kommunalt genoptræning inden for 14 dage. Derefter får man en bevillig på ofte 12 x gange træning. Efter de 12 gange kommunalt genoptræning starter man ofte egen træning i fitnesscenter eller yderligere træning på en fysioterapeut klinik via forsikringsordning.

foto 5Hos mig kan vi starte med det samme og få lagt en plan for genoptræningen. Ved første konsultation tester vi dit knæ og gennemgår smerteteori sammen. Der er intet problem i både at gå hos mig og kommunalt samtidig. Der er 168 timer på en uge, og genoptræner man en time 2 x gange om ugen er det ofte ikke nok, man overanstrenger sig ikke. Det betyder ikke at du absolut skal komme til træning hver uge ved mig under din kommunale genoptræning, men i kval af mine mange efteruddannelser, kan jeg måske bidrage til nogle andre fokus områder end din kommunale fysioterapeut som du kan tænke over i din træning og i dine hjemmeøvelser. Du kan få papir på alt hvad vi gør således at hvis der er flere terapeuter inden over, at vi kan skabe en fælles genoptræning vi følger.

Hvornår skal jeg starte

Jeg har patient der fik opererede to nye knæ samtidig på en gang for 3-4 måneder siden. Allerede inden operationen aftalte vi at jeg skulle stå klar ved hans dør for at tage imod ham, da han kom hjem dagen efter operationen. Vi lagde en plan for genoptræningen og begyndte genoptræning med det samme. Genoptræning består i starten af lette øvelser, manuelle passive mobiliseringer og information om smerte, osv. I starten så vi hinanden tre x om ugen, nu er det mere 2 gange om ugen med hele tiden stigende træning progression, behandling mod arvæv og ødem (hævelse) og manuel mobilisering til større bevægelse.

Akutte skader.

Eksempel på akut forreste korsbåndsskade (ACL). Filmet ved Football medicine konferencen i Milano 2014

Jeg hører ofte om folk der har brækket noget eller blevet opererede, og dernæst sendt hjem fra hospital og først haft mulighed for at komme til en fysioterapeut efter weekenden eller først fået startet genoptræning pga. man har ventet på brev og man lige skulle have to skema til at passe sammen. Det er vigtig at få skabt tryghed omkring hvad man må- og ikke må hurtigst mulig.

Som en af de få fysioterapeuter i Danmark tilbyder jeg Online Fysioterapi gennem telerehabiliteringen firmaet Optimov.com. Så frem for at du venter en hel weekend eller uge på at starte din genoptræning, så lad os hurtigst muligt efter din operation tage en Video Konsultation og guide dig trygt frem til du at enten starter genoptræning hos din lokale fysioterapeut eller kommunale genoptræningscenter.

Skærmbillede 2014-07-20 kl. 07.52.33

Take home message

“Jeg behandler ikke et knæ, jeg behandler en person med et knæ problem”

Endnu en af mine videoer fra Fodbold Medicinsk konference i London 2013

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s