Inspiration

Fik #Tiger Woods poppede sit bækken ud af led? #rygsmerter #golfskader

Fik #Tiger Woods poppede sit bækken ud af led? #rygsmerter #golfskader

Skærmbillede 2014-12-05 kl. 18.34.23Har du brug for behandling eller genoptræning kan du finde mere info på SøernesFysioterapi.dk. Du kan også følge med på facebook: 

Kom gerne med feedback til om dette blogindlæg giver værdi for dig.

Jeg har gennem seneste tid fulgt en spændende diskussion på twitter hvor Tiger Woods har været ude med forsimpede biomekaniske forklaringer på sin rygskade, hvor han fortæller at hans bækken poppede ud og på plads igen.

Jeg synes Tigers Woods er et godt eksempel på den nocebo fælde vi alle kan gå i ved at simpeltgøre årsager. Jeg har nedenstående prøvet at samle nogle af de ting der er sagt og skrevet omkring denne sag. Nedenstående links er også værd at læse.

For at starte et sted vil jeg skrive som @Adam Meakins skriver.

Skærmbillede 2014-08-11 kl. 23.15.12Bækkenet (SIJ-leddet) popper ikke ind og ud, Mr. Woods (reference til billedet). Din læge har fejlledt dig. Bækkenet er utroligt stærkt og stabilt med mange stærke ligamenter og muskler omkring det.

Bækkenet har en smule bevægelse, men det er minimalt. Derfor er det ifølge @Adam Meakin forsimplet at nogen kan 1) føle det, 2) mærke des bevægelser, 3) besluttede om det sidder rigtig eller forkert, 4) at en manipulation kan flyttet leddets placering. Læs @adammekains  mest læste bloging om sacroiliaca leddet nedestående

Hør i linket Tiger Woods læge give gode råd forud PGA tour.

Læs her; http://www.golfchannel.com/media/dr-ara-suppiah-tiger-woods-pga-championship/?cid=twitter-md-v-dr-ara-suppiah-tiger-woods-pga-championship-080714

Er det ikke de bedste fysioterapeuter der arbejder med sports atleter

Skærmbillede 2014-08-12 kl. 00.20.28Fysioterapeut Karim Khan (forfatter til Sports medicine biblen, the clinical sport medicine), har stillet ovenstående spørgsmål. “Har topatleter som Tiger Woods ikke de bedste fysioterapeuter og læger til at passe på dem.?”

I blogindlægget gør Karim Khan meget ud af ords betydning, vi som fagprofessionelle giver vores atleter. Som i eksempelt med Tiger Woods, så lyder det til at han har fået meget årsagsforklaring fra sin læge, siden han bruger så præcise terminlogier.

‘Sacrum went out’…what went wrong? Tiger Woods, media doctors, and collective responsiblity‘

Sacrum went out’…what went wrong? Tiger Woods, media doctors, and collective responsiblity

Tiger’s Sacrum: A reflection on my experiences of applying a bio-psycho-social approach to typical clinical practice setting 

Skærmbillede 2014-08-11 kl. 23.27.42
Don’t top players like Tiger Woods have the best clinicians caring for them?

I et andet blogindlæg skriver fysioterapeut Aidan Tighe på den respektere Pain-Ed.com side.

“I believe by rolling with this simplistic model we are doing our sports clientele a disservice. In fact, the athlete can often be so used to their body responding in a positive way to exercise that they automatically, and might I add quite logically, assume that the answer will lie in working harder, training harder – “pushing the envelope” as they say. However, in doing so they can often compound the problem, and end up in an awful cycle of injury recurrence.”

 

Referencer

http://www.tigerwoods.com/news/2014/05/05/73724944/tigers-blog-rehab-going-well-but-is-a-slow-process/

http://thesportsphysio.wordpress.com/2014/08/09/a-tigers-sacrum/

http://blogs.bmj.com/bjsm/2014/08/08/sacrum-went-out-what-went-wrong-tiger-woods-media-doctors-and-collective-responsiblity/

http://blogs.bmj.com/bjsm/2014/08/16/a-sacrum-too-far-tiger-withdraws-from-ryder-cup-what-advice-would-we-offer-one-of-the-worlds-greatest-ever-golfers-guest-blog-nicolvandyk/

Peter O’Sullivan: http://blogs.bmj.com/bjsm/2014/08/22/common-misconceptions-about-back-pain-in-sport-tiger-woods-case-brings-5-fundamental-questions-into-sharp-focus/

http://www.pain-ed.com/blog/2014/09/05/tigers-sacrum-a-reflection-on-my-experiences-of-applying-a-bio-psycho-social-approach-to-typical-clinical-practice-setting/

1 thought on “Fik #Tiger Woods poppede sit bækken ud af led? #rygsmerter #golfskader”

  1. Leddet poppede ud, så blev det sat på plads o.s.v. Hvordan forklarer man en person hvad der sker i leddet. Hvordan føles det at blive mobiliseret/manipuleret -jeg ved at nogle opfatter det meget stærkt både under behandling og den forskel de føler før og efter behandling. Vi ved jo egentligt ikke hvad der sker, men vi ved at bevægelighed ofte øges og området afspændes. Nogle gange irriteres leddet og de får smerter som gradvist aftager, me det er heldigvis ikke så ofte. Jeg tror de ord der bruges er en kombination af behandlerens ordvalg f.eks.”så er den på plads” og patientens opfattelse af dels ord og kropslig følelse. Manglende forståelse af behandlerens ord giver stor plads til egen forklaring.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s