Inspiration

Hjemløselandsholdet fundraisingturnering og fysioterapi

Hjemløselandsholdet

Følg med på facebook: tryk her

Skærmbillede 2014-08-22 kl. 23.19.20Forrige fredag var jeg inde til rådhuspladsen til en fantastisk fundraisingturnering af Ombold Gadefodbold til fordel for hjemløselandsholdet. Traditionen tro, stod vi som fysioterapeuter for skadesbehandlingen af stævnets spillere.

Skærmbillede 2014-08-22 kl. 23.19.01Stævnet var arrangeret af Ombold i et forsøg på at samle nok penge ind til at sende hjemløselandsholdet afsted til VM i Chile til Oktober. Det lykkes dem at samle omkring 100.000 kroner sammen takket være nogle enestående mennesker, unikke virksomheder og SMS-bidrag der har støttet dette formål.

Som fysioterapeut for Hjemløse Landsholdet sørger vi for at holde spillerne skadesfrie.
Den 20. oktober går det løs til Homeless World Cup i Santiago, Chile, hvor vi som de forrige år skal stå for behandling af ca. 60 nationers fodboldspillere. Udover at behandle de mange spillere består mit arbejde i at superviserer studerende med at behandle således at der sker et læringsmiljø samtidig med behandlingerne. Derudover håber vi på vi kan indsamle data på vores behandlinger således at vi kan få skrevet nogle artikler omkring vores arbejde. Jeg har tidligere bla. præsenteret vores projekt ved på IOC ‘Sport For All’ conference i Peru 2013. Læs her.

Behandlingsplevelser fra sidste to Homeless World Cups.

ESkærmbillede 2014-08-22 kl. 23.31.50t hurtig estimat er, at vi har omkring 100 behandlinger (variende fra 65 – 145 behandlinger pr. dag) om dagen med alle mulige skader; finger og skulder der ryger ud af led, brækket knogler, større akutte ligament og muskelrupture, mindre muskel og ligaments forstrækninger, slag og skræmmer, dehydrering, angst reaktioner, muskelømhed, profylaktisk behandlinger og rådgivning.

Det er vores konklusion at vores fysioterapeutiske indsats gør en stor forskel for  de deltagende nationer. Mange teamstrænere oplevede at deres hold ikke har kunne deltage i hele turneringen, hvis deres spillere ikke havde modtaget hjælp under turneringen. Artiklen “the oil behind the engine”skrevet af en journalist fra Homeless World Cup under turneringen vil også kunne støtte dette.

Læs mere her:

 

 Skærmbillede 2014-08-22 kl. 23.19.40 Skærmbillede 2014-08-22 kl. 23.19.51

Hvis DU vil hjælpe hjemløselandsholdet til VM kan du støtte med 50 kr. ved at sende en sms med teksten OMBOLD til 1414: BBC World News for nyeligt bragt en længere artikel “How football is improving the lives of Denmark’s homeless” og et video-indslag om holdet. Følg gerne hjemløselandsholdet på facebook her.

Skærmbillede 2014-08-22 kl. 23.17.09Skærmbillede 2014-08-22 kl. 23.16.57

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s