Inspiration

Ingen Ebola bekymring #hjemløseVM #Sportsmedicine

Skærmbillede 2014-10-08 kl. 23.56.05Idag er der 5 dage til jeg tager til Chile for at assistere over 60 nationer til Homeless World Cup med fysioterapeutisk behandling.

Erfaringer fra de seneste års VM-slutrunder er at der er en del afrikanske nationer med. Det jo rart.

Men med de seneste måneder Ebola udbrud har jeg selvfølgelig gjort mine tanker for at beskytte mig selv mod virus.

For at blive klogere har jeg sat mig ind i SSI (Statens Serums institut) anbefalinger og taget British Medicine Journal E-learning program.

Hvad er Ebola?

Ebola er en virusinfektion; det er klassificeret som en viral hæmoragisk (blodnings)
feber, og kan vise- og give alvorlige symptomer og infektioner.

Symptomerne er ret uspecifikke og inkl.; feber, hovedpine, generelle fysiske smerter, og efterhånden som sygdommen skrider frem så diarré og opkastning (som i sig selv, ubehandlet vil give dehydrering). Over et par dage vil patienterne opdage de bliver meget svag. Patienterne vil udvikle synkebesvær (dysfagi), hvilket kan hindre indindtagelse af væske og mad. Som sygdommen udvikler sig yderligere vil mange mennesker udvikle abdominale (mave) og værre symptomer hvor man oplever konfushed. I nogle også udvikle en blødsprængte øjne, mens åbenlyse blødninger er forholdsvis ualmindelig, men kan forekomme.

I øjeblikket er der kun en behandling, der dog stadig er på eksperimentelstadiet, men som med succes er afprøvet flere steder.

Men indtil den behandling bliver udbredt må man forholde sig til almindelige guidelines som understøtte rehydrering med væsker, intravenæse-drop osv. Efterhånden som Ebolaen udvikler sig vil behandlingen være bestemt ud fra symptomerne, hvilket også kunne bestå af behandling mod dysfagi, smerterdæmpning, evt. blodtransfusion og så videre.

Er jeg blevet klogere

Bestemt. Jeg tager alle forhåndsregler. Det kan blive nødvendigt at udelukke nogle nationer fra manuel behandling hvis de viser feberlignende symptomer. Derudover pakker vi handsker og mundbind og ellers bruger vi vores sunde fornuft.

It’s better be safe, than sorry 

Skærmbillede 2014-10-09 kl. 00.04.27Skærmbillede 2014-10-09 kl. 00.02.46

Mere viden

Statens Serum Institut: www.SSI.dk

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s