M. Tibialis Posterior øvelse til alle løberne.

Fandt denne øvelse for Tibialis Posterior.

Kom gerne med feedback til om den fungere for jer.

Klinisk perspektiv

Skærmbillede 2014-11-22 kl. 07.53.24 Tibias posterior gener er ofte en overuse skade og symptomer sætter sig som mediale/inderside smerter af anklen. Specielt hos løbere og balletdansere med excentrisk supinerede to-off.

Tibialias posterior støtter den mediale fodlængdebue og involverede i sit forløb subtalarleddet og har en dymamisk stabiliserende funktion af både tværbuen og “the hindfoot” der kæmper mod valgus/eversion krafter når vi løber.

Det er den mest superficielle structur der løber bag den mediale malleol (knyst) og den forbinder sig delt på både Os naviculare, Os Cuboid, os. cuneiforme, basen af 2-4th. metatarsal (Clinical sport medicine 4th edition, s. 829-830)

Skærmbillede 2014-11-20 kl. 21.22.00Se andre indlæg her:

Har du brug for hjælp? Kontakt SøernesFysioterapi.dk eller du kan bestille tid via bloggen. Bestil tid.

Du kan også følge med på facebook: 

God fornøjelse

Skærmbillede 2014-11-22 kl. 07.53.46