Inspiration

Skinnebensbetænnelse

Fysioterapi: SøernesFysioterapi.dk. 

Facebook: Andreasbjerregaard.wordpress.com / Søernesfysioterapi

Skinnebensbetænnelse

Skærmbillede 2015-07-13 kl. 21.29.41Ofte ses skinnebenssmerter som en almindelig overbelastningsskade når du enten begynder at løbe eller øge din distance. Skinnebensbetænnelse sætter sig enten i tibialis anterior (Tib ant.), den forreste skinnebensmuskel eller på indersiden af skinnebenet. Tib. Ant. vipper foden opad og udad (hvilket sker når du lander på hælen).

Hvad der kan stresse Tib. ant. er, at den ikke er stærk nok til at holde igen mod din kropsvægt når du ruller hen over foden under løb. Alt afhængig hvor hurtig du løber jo større belastning er der på denne muskel.

Ting man selv kan gøre:

 1. Hvile
 2. Sænke distance/hastigheden indtil skinnebenet kan klare en given belastning.
 3. Man kan forsøge sig med at ændre løbeteknik, finde andre løberuter med blødere/fastere underlag m.m.
 4. Forsøg med brugen af kompressionssokker og tapetekniker.
 5. Brug af massage
 6. Forsøge med andre løbesko
 7. Få øvelser

Problemet med skinnebensbetændelse er, at det egentlig ikke en diagnose, men en betegnelse over 31 forskellige potentielle diagnoser. Ifølge forskning fra College of Podiatry er 1 ud af 6 er fejlagtigt diagnosticeret med skinnebenssmerter og har ikke modtaget den rette behandling.

Skærmbillede 2015-07-13 kl. 21.29.24Inddeling af skinnebenssmerter.

 1. Knoglesmerte
 2. muskelsmerte
 3. vaskulær
 4. neural smerter.

Smerte

Overfladen af ​​knoglen er dækket af et lag kaldet periosteum. Dette lag har både blod, nerveforsyning og nociceptorer mm.. En irritation / ’betændelse’ tilstand vil skabe mere mindre plads (øge trykket), som så vil trykke på enten nerven, stimulere nociceptorerne eller give en opspændt irriterede muskel. Dette vil forværres hvis vi ikke fjerner stresset fra vævet.

Øvelser

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s