Inspiration

Diabetes 2 – træningsforløb

DIABETES TRÆNINGSFORLØB

Danskere tager for meget hjertemedicin. Godt lyder det fra flere eksperter da det beskytter mod at udvikle hjertesygdomme eller få tilbagefald.
Men tænk nu hvis vi kan forebygge at det overhovedet kom i første omgang? Motion kan nok ikke altid erstatte medicinen, men den er et fantastisk supplement.

Diabetes træningsforløb

Skærmbillede 2015-08-19 kl. 23.11.12Lider du har diabetes 2 eller er du i risikozonen med fx. inaktivitet/overvægt?
Så kan jeg tilbyde et træningsforløb. Træningsforløbet strækker sig over 12 uger.

Formålet er at forebygge diabetes og motivere til mere fysisk aktivitet.

Træning varetages af Søernes Fysioterapi og gennem din egen indsats.

Målgruppe
Alle med diabetes type 2, der ikke har markante konkurrende lidelser. Ca. 80% af diabetikere, lever med for lidt motion, der er en af de udslagsgivende faktorer for, om du udvikler diabetes 2.

Hvad forventer jeg af dig

  • Du er motiverede for at styrke helbredet med fysisk aktivitet og holde fysisk aktivitet efter endt træningsforløb
  • Du køber et fitnesskort så du kan komme til træning i et center nær dig.
  • Du låner et eller køber et pulsur gennem mig så vi kan følge din træning.
  • Vi ses ca. en gange om ugen de første 12 uger enten en mandag eller torsdag i København.

Til dagligt arbejder Andreas med en flok diabetikere, gennem et forskningsprojekt, der har det til fælles at de vil bruge motion som deres medicin. De følger et træningsprogram 6 x om ugen. Læs mere her.

Hvad forventer jeg af dig
For 13 konsultation 3300. Har du en henvisning fra læge og er du medlem af danmark kan du få 1186. kr. retur fra danmark.

Skærmbillede 2015-08-19 kl. 23.09.28Hvorfor træning gennem en fysioterapeut?

Hvorfor skal fysioterapeuter lede den fysiske træning? Det skal han nødvendigvis heller ikke.

Til dagligt arbejder Andreas med en flok diabetikere, gennem et forskningsprojekt, der har det til fælles at de vil bruge motion som deres medicin. De følger et træningsprogram 6 x om ugen. Dette gør vi i samarbejde med andre aktører. Som fysioterapeut har vi en stor viden omkring af gigt, andre årsager til ledsmerter, kunstige led, slagtilfælde og luftvejsproblemer hos træningsdeltagere. Disse ikke-diabetiske tilstande kan vi med justering af intensitet og belastning samt valg af øvelser hurtig komme uden.

Hvad er diabetes.

Skærmbillede 2015-08-19 kl. 23.09.15Nylige data viser, at mere end 275.000 danskere (~5 %) lider af type 2-diabetes. Det formodes, at endnu flere personer har sygdommen uden at vide det. Flere mænd end kvinder har type 2-diabetes. Antallet af patienter steg med mere end 90% i løbet af det sidste årti, og antallet forventes at stige yderligere i de kommende år på grund af usund kost, fysisk inaktivitet og et voksende antal ældre

Den mad, du spiser, omsættes til energi i kroppen. Det sker, når kroppen nedbryder maden til bl.a. sukkerstoffer, som optages i blodet (sukkerstoffer er nedbrudte kulhydrater og altså ikke kun det sukker, du spiser). Insulin hjælper med at få sukkerstofferne fra blodbanen og ind i cellerne, hvor de fungerer som ”brændstof”.

Hos type 2-diabetikere formår kroppen ikke at udnytte insulinet så godt som ellers, og den producerer måske heller ikke nok insulin. Det betyder, at sukkerstofferne forbliver i blodbanen og giver forhøjet blodsukker i stedet for at blive til energi.

I andre forsøg med trænings og diabetes, blandt andet med U-turn og Chris MacDonalds, haft stor succes med at nedbringe og udskyde antallet af diabetes-relaterede medicin.

Next step

Skriv en mail til mig på Bestil tid med en kort information omkring dig selv

Skærmbillede 2015-08-19 kl. 23.09.02

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s