Inspiration

scapula kinematics of pull up techniques: Avoiding impingement risk with training changes

 

Fysioterapi: SøernesFysioterapi.dk. 

Facebook: Andreasbjerregaard.wordpress.com / Søernesfysioterapi

Skærmbillede 2015-10-05 kl. 07.58.39 Skærmbillede 2015-10-05 kl. 07.58.53Pull-ups er en almindeligt brugt træningsøvelse i mange sportsgrene, specielt klatring og gymnastik. Pull-ups kan udføres på mange varierende måder, men ofte antaget er at reverse pull-ups er lettest at lave, men et breddere greb mere belastende.

Formålet med ovenstående studie var at undersøgelse kinematiske kontrol under tre forskellige pull-ups teknikker humerothoracic, scapulothoracic og glenohumeral og diskutere potentielle skade risici forbundet med disse teknikker.Skærmbillede 2015-10-05 kl. 08.02.22

N7 raske mandlige deltagere (age = 26.8 ± 2.4 years) uden nogen historik af skulderskader. Deltager havde mindst 3 års træningserfaring.
Deltagerne udførste de tre variationer af pull-ups teknikker (Fig. A, B og C).

Der var signifikant forskelle på bevægelses mønstret af de tre tekniker variationer humerothoracic, scapulothoracic and glenohumeral kinematics.

  • Den største forskel finder vi i forskellen i scapula’s pro/retraction hvor front pulls up (a) havde 22◦, bredt greb (b) gav 10◦ og reverse pull-up (c) gav 17◦.
  • Der var signifikant forskellig mønster i GH- intern/external rotation i de tre pull-up teknikker. Reverse pull-up havde større GH-bevægelse.

 

Forfatternes konklusion er at adresserer skulderøvelserne til patienter med et et formål om enten af lave re/protraktion eller træne glenohumuralrytme.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s