Inspiration

Pubmed Systematic search

1)

Tjek ind på pubmed.com. På forsiden at du lave simple search. F.eks. inaktivitet and mortality

Skærmbillede 2016-11-22 kl. 10.47.38.png

2)

Når vi søger i den simple søgning: fx excercise or physical inactivity and mortality – så oversætter pubmed denne søgning og add’er field names, Mesh headings, synonyms, bullet operator. På den måde kan man se om man mangler nogen ord eller mesh terms. I så fald kan man lave en ny søgning.

Skærmbillede 2016-11-22 kl. 10.55.53.pngexcercise[All Fields] OR ((“physical examination”[MeSH Terms] OR (“physical”[All Fields] AND “examination”[All Fields]) OR “physical examination”[All Fields] OR “physical”[All Fields]) AND inactivity[All Fields] AND (“mortality”[Subheading] OR “mortality”[All Fields] OR “mortality”[MeSH Terms])) AND (“2011/11/25″[PDat] : “2016/11/22″[PDat])

3)

Under den simple søgefunktion er der en knap hvor der står Advanced. For at bruge advanced kan det være god ide at være godt inden i Mesh terms, field tags og en god forståelse for hvordan man begrænser søgninger samt andre features.

skaermbillede-2016-11-22-kl-10-47-38

skaermbillede-2016-11-22-kl-14-34-554)

På forsiden af Pubmed kan man også finde Mesh Databasen. Når man klikker videre ligner det, det almindelige søgefelt. Mesh står for Medical Subject Headings, det er en overordnet søgefunktion, som gør, at ordet ikke behøver at forekomme i artiklen. Mesh er valgt af den person, som manuelt har indexeret artiklen i Pubmed.

Hvis man fx. søger på mortality som Mesh Tern, så kommer et andet skærmbillede frem. Pubmed forsøger så at rangerer mortality under epidemiologic methods, data colection, vital statistics osv. Under Mortality finder den så Mesh terms som fx. Cause of Death, Child Mortality, Fatal Outcome, Fetal Mortality, Hospital Mortality, Infant Mortality, Maternal Mortality, Mortality, Premature Perinatal, Mortality, Survival Rate, Pregnancy Rate, Birth Rate osv. Vælger man så videre fx Survial rate, så viser den så entry term og alle mesh terms.

skaermbillede-2016-11-22-kl-14-29-12

5)

For at søge, så skal vi opbygge vores søgestrategi. Vores fænomenologiske forskningsspørgsmål der hedder “Exercise is medicine. Is this really true?”

For at bryde spørgsmålet ned i relevante søgeord, så har vi noget med exercise ogg noget med medicin. Næste trin er at finde de tilhørende Mesh-term, nogle entry terms, nogle synonymer for hver af de ord.
For exercise i Mesh databasen, så kunne man også lige så godt have skrevet et af Entry termerne.

6)

 

Så for at søge så sætter vi boolske operator OR imellem vores ord for at gøre søgningen så bred som muligt.

((((((Exercise) OR Physical exercise)) AND mortality) AND ((medicine) OR adverse effects)) AND ((physical therapy) OR physiotherapy)) AND sport

tems: 121 to 133 of 133

studier relevante

Derefter skimtede jeg overskrifter og abstracts og cherrypickede 10 studier. Ud fra de studier lavede jeg en snowball sesearch på flere studier.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s