Inspiration

Petra Desert Marathon

Lad det være sagt med det samme. Jeg gennemførte ikke Petra Desert Marathon i denne omgang. Jeg blev ramt af de 38 grader (vindstille) varme, og et voldsomt kuperet terræn. Det kommer vi til.

petra 5petra8

Da jeg tidligere på året flyttede til Qatar, flyttede jeg også væk fra en aktiv livsstil med den daglige cykelture i københavn, ugentlige løbeture, workouts og træningspas. Denne mangel på motion gjorde, at jeg hurtig i løbet af de første par måneder tog 5-6 kg. på.

Jeg har gennem de seneste mange år haft glæde af løbe et årligt maraton med gennemførelse af både Berlin, Athen, Nice-Cannes, og Copenhagen marathon af omgange.

Så da badevagten fløj opad, besluttede at jeg få at udforske mellemøsten på egen hånd, og kombinerer det med endnu et marathon. Det blev Petra Desert Marathon i Jordan.

Et af de helt store problemer jeg ikke havde tænkt over, da jeg tilmeldte mig i Maj, var at det næsten er umuligt at træne udendørs i Doha i løbet af sommeren, temperaturen dagligt sniger sig op på 45+ grader, og med en enorm luftfugtighed. Derfor er ca. 90% af mine løbeture foregået indendørs på løbebånd med Ipad’en (netflix) placeret på løbebåndet for at holde de lange kedelige løbeture ud. Det lykkes mig dog at smide mine kg. og nå mine ugentlig km mål på løbebandet.

En af mine bekymringer om Petra Marathon har netop været varmen. Jeg har aldrig været god til at gå op i en energyplan. Normalt løber jeg blot på vand, og hvis det længere ture, så kommer der en elektrolyt kapsel i drikkedrunken. Men jeg burde nok have været mere forberedt og optimeret på denne del af gameplanen.

Petra Marathon begyndte kl 4.45 hvor min uniform lå klar og en lille morgenmad. Igen havde jeg glemt at medbringe mine havregryn hjemmefra. Rookie fejl.

petramarathon.jpg

kl 05.30 var der afgang fra Petra visitor center, og 2 km gåtur til Petra Treasury før startskudet kl. 6.30.

Petra maraton

Mit første chok kom allerede efter 2 km hvor det lige pludselig begyndte at gå lodret op. Alle løbere begyndte at gå. Jeg var ikke mentalt forebedt på at min km. tid skulle sænkes så kraftig, så hurtig, samtidig med at pulsen røg højere end planlæg. Det var et enormt hug i den iforvejen vaklende selvtillid.


petra marapetra7

After 3 timer i den bagende sol satte mit system ud. Jeg kunne ikke løbe mere og var temmelig dehydreret. Jeg fik ondt i maven og hovedet, og min krop gad ikke optage den væske jeg havde. Jeg måtte derfor ved 21km melde mig uden af løbet. Det føltes nyttesløst at fortsætte. Efter løbet hørte jeg om del der var udgået, og at flere var kørt på hospital til observation for overophedning, og derudover var deltagere der kom i mål after tidsfristen på 7 timer.

Jeg er skuffet over at være udgået. Første gang jeg er udgået af et løb. Men jeg er afklaret med at udgå, og jeg er glad for at jeg kaldte den, og meldte mig ude.

Nu falder temperaturen snart i Doha, cykelsæson er ligeledes ved at begynde, så nu skal der bygges videre på næste års udfordringer; Doha Marahon i januar og Haute Route Oman til Marts.

petra3petra mapetra ma1petra6

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s