Inspiration

FCN søger ny fysioterapeut til U19 hold.

FCN søger ny fysioterapeut til U19 hold.

Jeg har i mange år været imponeret af FCN medicinske setup, som udefra set virker til at være et af de bedst i Danmark.

En af de store udfordringer som fysioterapeut i en klub er at få spillere til at “købe ind” på den behandling, de forebyggelsesprogrammer, og den performance optimering der bliver givet, så spillerne ikke søger ukoordineret behandling andre steder.Flere undersøgelser fra UEFA har peget på at succes blandt andet afhænger af hvor mange spiller klubben har til rådighed, og at de klubber med over 86% spiller rådighed i løbet af sæsonen, har større chance for at vinde mesterskaber end klubber med mange skader (1, 2). Derudover viser det at intern kommunikation og ledelsesstil også påvirker skades incidensen (3, 4) Derfor vil et godt velbetalte behandlingsteam med erfaring, efteruddannelse, der kan nedsætte “fraværsdage” og potentiale fraværsdage (skadesforebyggelse) være en god return of investment for klubben (5).

Derfor, er jeg også ellevild med den standard FCN fastsætter til deres behandlere på u19, når jeg ser andre elite fodboldklubber fuldtidsansætte nyuddannede fysioterapeuter for landets bedste fodboldtalenter. Når det er sagt, så var jeg så heldig selv at få arbejde i 1. divisionen som 2 års fysioterapeutstuderende og sad med ved kampene. Det var en kæmpe oplevelse og virkelig lærerigt, men set i bakspejlet, så var det nok ikke den mest ansvarlige, at min lærdom skete i et elitemiljø ved at gamble med akutte hjernerystelser, muskelskader eller til dagligt være med i beslutningsprocessen omkring retur til sport.

Jeg håber, at dette jobopslag kan være med til at sætte standarden for den kvalitetsikring der burde være i elitemiljøet, så spillere og evt. forældre trygt kan stole på de hænder tager fandt om deres talentfulde ben. Hvis du er interesseret i at blive idrætsfysioterapeut, så en varm anbefaling til at søge denne position.

Andreas

1) Injuries affect team performance negatively in professional football: an 11-year follow-up of the UEFA Champions League injury study https://bjsm.bmj.com/content/47/12/738

2) Does player unavailability affect football teams’ match physical outputs? A two-season study of the UEFA champions league https://www.sciencedirect.com/…/pii/S1440244017309957….

3) Communication quality between the medical team and the head coach/manager is associated with injury burden and player availability in elite football clubs https://bjsm.bmj.com/content/53/5/304

4) Is there a correlation between coaches’ leadership styles and injuries in elite football teams? A study of 36 elite teams in 17 countries https://bjsm.bmj.com/content/52/8/527

5) Preventing injuries in professional football: thinking bigger and working together https://bjsm.bmj.com/content/50/12/709

Læs også Er du bedre end en Ørn?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s